Snø

Vi har mer enn 60 varianter “filmsnø” basert på plast, papir, polymer, pyrotekniske løsninger, potetmasse, skum osv.osv. Vi har også en hel del maskiner som kan få disse materialene til å se ut som fallende snø, frost og vanlig liggende snø.

Snow Business LogoSnow Business

Vi er stolte over å være den norske representanten for Snow Business. Dette firmaet er representert i et nettverk av land i hele verden med hovedkontor i England. De har et utrolig innholdsrikt system for produksjon av snø, is og frost til spesialeffekter i filmproduksjon, teaterbruk og til display/event.

 


Liggende snø

SnowCel papirsnø

Denne snøtypen er spesiellt godt egnet for tilfeller der det trengs mye og dyp snø, enten det er snakk om dekkspor, fotavtrykk eller snøballkriger.
Leveres i to forskjellige varianter, kjemikaliefri for utendørs og brannsikker for innendørs. Deretter er det to forskjellige flak-størrelser som ofte brukes om hverandre, half size og full size. Ved å legge snøen på hvit terram blir bakken mindre synlig og oppryddingen betydelig mer effektiv.
Det er fullt mulig å legge SnowCel på mindre områder for hånd, men på større områder vil man få et bedre resultat ved at våre teknikere legger det maskinelt ved bruk av spesialutstyr.

Den kjemikaliefrie versjonen er miljøvennlig og nedbrytbar, mens den brannsikre inneholder brannsikre salter og kan forårsake skader på gress og løv dersom det blir benyttes utendørs.
1 sekk SnowCel vil dekke ca. 10 kvadratmeter med 1 cm tykt snølag.

Pudderfrost

Rask å legge, lett å fjerne, miljøvennlig, og relativt billig. En fin hvit cellulose fiber, perfekt til å simulere frost på utendørs-scener. Kan også brukes som et lett snølag som dekker såpass at det kan fylle bakgrunnsområder. Dette produktet tåler nærbilder ekstremt godt og på strukturerte overflater eller gress og planter ser det ut som ekte frost ned til minste detalj. Ideell for situasjoner der tid er en faktor da det kan legges raskt og simpelt spyles bort etter opptak. Dette produktet er meget sensitivt for regn. Kan legges for hånd på mindre områder, men anbefales lagt maskinelt av våre teknikere ved større jobber. Inneholder 99% ren cellulose fra tremasse, papirmasse med 1% vann.

Én sekk a 20 kg dekker ca. 100 kvadratmeter med frost eller bakgrunnssnø.

 


SnowEX skumsnø

Rask å legge og svært billig, egner seg godt som bakgrunnsnø. Ikke så fin å bruke på detaljbilder, eller der handlingen foregår i forgrunnen. Skummet fjerner seg av seg selv, men kan ikke brukes i nærheten av vann og kan forårsake gulfarging av gress og blader. Kan gjøre underlaget noe glatt.

snowex01

Display snow plastsnø

En utrolig realistisk, brannsikker og antistatisk plastsnø. Flott til simulering av puddersnø, men også perfekt til visuell markedsføring i utstillingsvinduer, fester og private arrangementer. Denne snøtypen egner seg godt til til detaljbruk på trær og lignende og ser ekstremt realistisk ut selv i nærbilder. Lett å håndtere, bare åpne boksen og hell snøen utover som et hvit teppe. Med dette produktet kan alle lage realistiske snøscener.

Fås i en rekke flak-størrelser for å gi variert tekstur. Denne typen er ikke nedbrytbar og kan ikke bli liggende i natur eller liknende.

Én eske dekker ca. 7 kvadratmeter med 1 cm tykt lag.

Polymersnø

En form for pulver som utvider seg opptil 40 ganger sin opprinnelige størrelse når det blandes med vann og skaper en meget realistisk liggende snøeffekt.
Brukes hovedsakelig for detaljarbeid på nært hold, samt til å toppe SnowCel-produktene for å skape en mer realistisk interaksjon med aktører og klær. Polymer er fantastisk for å skape inntrykk som fotavtrykk, som topping på iseffekter for en glattere overflate og kan også lage sørpe-effekter hvis det overmettes med vann. Vær oppmerksom på at ved bruk av polymer kan gulv og lignende bli ekstremt glatte. Polymersnøens levetid vil også påvirkes av lys og vær, men vil under stabile forhold holde seg i flere dager.

500 gram dekker ca. 5 kvadratmeter med ca. 1 cm tykt snølag ferdig utblandet.

Terramduk

En syntetisk duk som kommer i brede ruller og er et raskt og enkelt alternativ til snølegging av store bakgrunnsområder. Den kan også brukes som et beskyttende base på sensitive områder og er bare å rulle sammen på slutten av dagen.

Fallende snø

Skumsnø

Skum gir en fallende snø som vaskes bort av seg selv, det er biologisk nedbrytbart og ikke giftig. Skummets flak er tredimensjonale og når de blir sprutet ut ved hjelp av en Snowboy snømaskin er de godt egnet for nærbilder. Dette egner seg best utendørs, i og med at det kan bli veldig glatt ved bruk av dette innendørs over lengre tid.


SnowSticks

Fyrverkeri på størrelse med et stearinlys. Når man tenner på en SnowStick vil den ryke i ca 20 sekunder, før en snølignende aske kommer ut. Det er også mulighet for å justere størrelsen på snøflakene.

Skal kun brukes utendørs av personell med opplæring fra SnowBusiness.

 

Frost og is

Pudderfrost

Pudderfrost er et mikro-fint hvitt cellulosepulver som lager et vinterlandskap på en rimelig måte. På trær, gress, jord og andre teksturer ser det ut som et frostbelegg, mens på solide flater som veier og bygninger ser det mer ut som lys snø. En mer varig belegg kan oppnås ved lett sprøyting med vann før bruk. Dette er et helt nedbrytbart produkt, laget av trevirke.


Voks

Smeltet voks som sprayes utover med en maskin gir et realistisk inntrykk av skikkelig frost. Dette blir ofte brukt for å froste gjenstander. Det kan også brukes på tekstiler, men er ikke mulig å få av igen.

Vi har flere ganger bidratt på innspillinger der personer skal falle gjennom isen. Dette gjøres ved å fylle en container med oppvarmet vann, for så å legge is i form av smeltet voks på vannoverflaten. Når voksen stivner lager den et troverdig isdekke, som kan brytes gjennom for å få en dramatisk effekt.


I tillegg til alt dette har vi istapper og flere typer frosteffekter på spray.


  • snowex01